Bacon-snaps forsøg

Når fulde folk på pubben begynder at ævle om alle de gode ting der findes i livet, bacon … øl … og snaps, så kommer der selvfølgelig også store tanker på banen. 

Åårgh, hvad hvis man … bare havde … sådan en baconsnaps! Hey, du er laborant, det må du kunne lave.

Og selvfølgelig kunne jeg det! 

Jeg tager udgangspunkt i denne forskrift Homemade Bacon Vodka

Jeg vælger ydermere at lave to forskellige typer bacon. Mikrobølge-bacon, som er min klare favorit (som spisebacon) og standard pandestegt bacon.

Nu er det jo sådan med kryddersnaps, at nogle essenser skal trække længere tid end andre. Julesnaps har f.eks. bedst af at stå et lille halvt årstid. Mums

Forskriften på Bacon-vodka siger at den skal stå i tre uger – det  ved jeg så ikke om jeg er enig i. Andre opskrifte jeg har læst anbefaler finsprit og vente på at bacon’en er opløst … vammelt

  • Pandestegt

Jeg tørrer lige det værste overskydende fedtstof fra bacon’en før jeg stopper det ned i et glas.

Så overhældes det blot med vodka. Og står indtil man synes det er godt. 

Jeg har løbende holdt øje med det, lugtet til det o.l.

Efter 8.døgn valgte jeg at gå videre med udtrækket … da det evt. skal bruges dagen efter!

  • Udseende : Klamt
  • Lugt: Klamt
  • Smag: Ukendt … for klamt at smage på!

Jeg valgte så, af gode årsager, at filtrere fedt og baconrester fra via et normalt filter. 

Fremgangsmåden blev at dekantere de største klumper væk, derefter sætte væsken i køleskabet. De fleste ting er mindre opløselige i kolde væsker, så på denne måde kunne jeg nemmere skille skidt fra snaps ved en slags udfældning.

Efter et par timer i køleren ser man tydeligt hvordan de sidste fedtrester har lejret sig sammen i toppen, samt lidt ekstra bundfald … og tilfældige trævler midt i væsken. Semi-opløselige ting. 

Dette blev lige filtreret væk og resultatet blev denne gullige væske med en viskositet som en fed vin. 

  • Udseende: Mindre klamt 🙂
  • Lugt: Vodka og bacon-agtig. Ved ikke om det er klamt endnu
  • Smag: Ukendt. Den er stadig lidt gusten mht. konsistens. 

Der er stadig ikke helt ren, så den får en tur i fryseren og derefter gennem filter igen.
Ved anden filtrering er væsken stadig ret tyk taget i betragtning at det skulle være snaps. Ved ikke om det skulle have SÅ meget at sige, at jeg kun har brugt 40% vodka.
 
Jeg fryser filtratet een gang til og filtrerer videre. Resultatet denne gang blev rent faktisk en klar, gul, væske. Jeg antager at dette er det resultat vi ønsker opnået, så jeg flaskede skidtet.
  • Udseende: Citronsnaps?
  • Lugt: Stadig lidt udefinerbar. Bedre end før. Lidt bacon/vodka-lugt.
  • Smag: Kraftig af vodka, ret salt og så bacon-aroma
Ting til eftertanke:
  • Jeg købte den billigste vodka i Lidl – skulle måske ha’ brugt noget andet.
  • Bacon’et lå kun i 8 dage, hvor opskriften forslog 21dage. 
  • Det smager af salt … Så en højere kvalitetbacon end tulip måske?
Dette er ikke noget jeg tror der vil være et marked for, end ikke et niche-marked. Bvard saltet og vammelt.
  • Mikrobølge

Den kommer tilat stå i tre måneder.

 

 

15 thoughts on “Bacon-snaps forsøg”

  1. hold fast 😀

    du er min gud! det er alt for sjov læsning og jeg har selv gået med tanken om at lave min egen bacon snaps!

    burde ekstraktet netop ikke være meget koncentreret da det vel skal blandes op med en klar brøndum eller ligende efter endt filtering…?

  2. Heysan Jonas.
    Det kan godt være, hvis man lader det trække i mere end de 8dage at det bliver koncentreret nok, men den nuværende sjat er der ikke meget baconsmag i. Metoden er ved at blive optimeret dog 😀

  3. Hva så, er du ved at komme videre med din snaps?
    jeg venter spændt på næste rapportage, og har selv købt ind til at lave en bacon snaps her i december…

  4. Stort… Keep up the good work…

    Lad os vide hvad der sker.. Håber at smage produktet en dag.. 😀

  5. Jeg har godt nok hørt flere omtale baconsnaps, men aldrig selv prøvet at lave det. Indtil videre, så har din præsentation her, heller ikke overbevist mig om at det er værd at arbejde i 🙂

    Tak for du præsenterede dit forsøg, så vi andre kunne lære noget.

  6. I write a leave a response each time I appreciate a article on a blog
    or I have something to contribute to the discussion.
    Usually it is triggered by the fire communicated in the article I looked at.
    And on this article Bacon-snaps forsøg

  7. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.

    I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.

    Also, I have shared your web site in my social networks!

  8. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
    I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.
    Numerous people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  9. Hi there! I realize this is kind of off-topic however I had to ask.

    Does operating a well-established blog like yours require a large amount of work?
    I’m completely new to writing a blog however I do write
    in my journal everyday. I’d like to start a blog so I will be able
    to share my personal experience and views online.
    Please let me know if you have any kind of suggestions
    or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

  10. Hi there every one, here every one is sharing these know-how, thus it’s nice to read this webpage, and I used
    to pay a visit this web site all the time.

  11. When getting rid of drain clogs, avoid using chemical
    cleaners. There is considerable expense involved with
    installing a septic tank. Nitrogen-deficient grass invites the growth of
    moss.

Comments are closed.