Grønne fingre

Mine planter hænger lidt med bladene selvom jeg synes at jeg har passet og plejet dem godt. Grunden til deres død må jo være min manglen på grønne fingre.

Ingen er født med grønne fingre – det er en egenskab de har tilegnet sig igennem hårdt slid, kampe mod bjørneklo og brændenælde suppe. 

 

Da jeg ikke har tid til at slås mod bjørneklo og hader brændenælde-suppe var der kun een ting for. Jeg skaber grønne fingre! 
Som altid en lille redskabs-liste inden forsøget påbegyndes!

 

dsc01061dsc01065dsc01067dsc01075

 

dsc01076

Alle ingredienserne blandes og sættes til afkøling og vupti grønne fingre, og masser af dem. 

For dem som ikke mestre kunsten at arbejde med husblas kommer her en mere detaljeret version.

 

 

 

dsc01064 10 plader husblas kvældes i kold vand indtil det er rart at nulre, som vist på billedet. Det skal føles som at klappe en hund med koldbrand. 

 

 

 

 

dsc01066 Mens man alligevel bare står og nulrer collagen kan man passende lave sin farve-suppe. Vand og farve kan de fleste forstå, men det er vigtigt at tage sig tid til det … mens man nulrer videre i sene-afkoget.   

 

 

 

 

Efter en halv times tid hældes en smule kogende vand på de sørgelige rester af animalsk hud, røres hurtigt og tilsættes til farve- miksen. Skidtet hældes på form og sættes i køleskabet. Fire timer synes at være passende. Og Tada, grønne fingre. Det er altid rart med en ekstra hånd.

dsc01068dsc01074