Skumfidus forsøg#1

  • Tid til et nyt weekend forsøg, denne gang endnu et oralt produkt. Skumfiduser! Alle elsker skumfiduser! Jeg havde tilfældigvis fået en opskrift på selvsamme, og tænkte at idag blev dagen for at skabe historie!
  • Forskriften forefindes her: skumfiduser.pdf

dsc00493.JPGdsc00494.JPGdsc00495.JPGdsc00456.JPGdsc00502.JPG

  • Sukker, vand og salmiak-pastiller blev bare kastet sammen ned i gryden og husblas sat i blød. Suppen fik lov at varme ved fuld effekt indtil det skummede godt op.

dsc00496.JPGdsc00497.JPG 

  • Husblas blev herefter tilsat.

dsc00498.JPG 

  • Har skimmet lidt hvidt “trævl” fra i toppen, da jeg tror at det er biprodukter fra salmiak-pastillen. Det ligner i hvert fald ikke resten af sukker-sovsen. 
  • Det blev derefter sat til afkøling ved rumtemperatur i ca. 5-10min.
  • Herefter pisket kraftigt indtil det blev ret tykt. Den tykke masse blev hældt i en form strøget med melis.

dsc00500.JPG

  •  Og vupti. Dette er måske en kæmpe stor skumfidus

dsc00499.JPGdsc00501.JPG

  • Efter afkøling og lidt stikke, snitte, klippe! Kom resultatet så. Et BJERG af unikke-skumfidus-kloner!!!

dsc00506.JPG

  • Konsistens og farve minder mig skræmmende meget om mit tidligere, udokumenterede, forsøg med stroh-romfromage.  Men de smager glimrende – dog blævrende sære. Man skal nok piske suppen endnu hårdere næste gang for at få mere luft i grøden!

2 thoughts on “Skumfidus forsøg#1”

Comments are closed.